Nieuws

Nieuws

cruquius plannen groenplaats insulinde

Veel belangstelling voor nieuwe Cruquius plannen

26 oktober 2016

Een informatieavond over de nieuwe Cruquius plannen van Amvest trok op 21 september bijna 200 mensen naar de Sigmafabriek aan de Cruquiusweg.

Een team van twintig architecten, adviseurs en medewerkers van Amvest praatte iedereen bij over de projecten die op de tekentafel liggen. Nieuw waren de Cruquius plannen voor woningen en werkruimte aan de Entrepothaven (‘Kavel 1.3’) en aan het Amsterdam-Rijnkanaal (‘Cruquius Berkhout’). Met een 3D-presentatie kon men een goede indruk krijgen van de toekomstige Groenplaats Insulinde, het centrum waar drie oude gebouwen publieke functies krijgen met speelruimte en veel groen.

Een grote overzichtsmaquette liet zien op welke plaatsen Amvest de komende jaren nieuwe woon- en werkruimte ontwikkelt en welke bestaande gebouwen opgeknapt of herbouwd worden.

De avond was bedoeld om omwonenden te informeren en te horen wat zij van de plannen vinden met het oog op de behandeling van nieuwe initiatieven door de bestuurscommissie Oost en van het bestemmingsplan voor de Binnenbocht en het Sigmaterrein.

Bekijk hier het verslag van de avond.