Nieuws

Nieuws

inschrijving huurappartementen cruquiu

Inschrijving huurappartementen Cruquius: hoe werkt het?

13 juni 2017

Binnenkort start de inschrijving van Cruquius voor de 116 huurappartementen van Cruquius 1.1 en de 44 koopappartementen van Cruquius 1.2. In dit artikel vertellen we meer over de procedure van inschrijving voor de huurappartementen.


Inschrijving huurappartementen Cruquius

De inschrijving van de huurappartementen verloopt volledig online. Wanneer de inschrijving van start gaat kun je met behulp van de appartementenzoeker op de website alle appartementen, specificaties en prijzen zien. Je kan zoeken op elke laag en op elke oriëntatie. Ook kun je filteren. Je kan een appartement toevoegen aan je profiel door op de ster te klikken en deze dus aan te merken als favoriet.

LET OP: je kan niet tegelijkertijd zowel koop- als huurwoningen toevoegen aan je favorieten. Als je zowel wilt kopen of huren dan zul je eerst de ene inschrijving af moeten ronden voordat je aan de volgende begint. Het is niet eerst komt, eerst maalt, dus is je inschrijving op tijd binnen maak je net zoveel kans.

CRUQUIUS 1.1
Aan de openbare kade liggen twee woongebouwen van Geurst & Schulze architecten. Hier vind je 116 huurappartementen van 60 tot 126 m2. Wit en groen overheersen: de lichtgekleurde gevel vol vaste plantenbakken, de terrassen en de bomen op de dakterrassen bepalen hier het beeld. Ook de waterkant en het semi-openbare binnenhof bieden veel licht, lucht en groen: de woningen op de begane grond hebben hun voordeur direct aan de straat en een terras in de binnentuin. De laagdrempelige bedrijvigheid zorgt voor leven op de kade.

INSCHRIJVEN
Een belangrijk onderdeel van de inschrijving is het uploaden van documenten. Aan de hand van deze documenten kunnen we je de best passende woning toewijzen. De appartementen worden alleen toegewezen aan kandidaten die zich volledig hebben ingeschreven en alle documenten hebben geüpload. Welke documenten je dient te uploaden, lees je hieronder.

Van iedere huurder en eventuele medehuurder is nodig:

 • Een uittreksel uit het basisregistratie persoonsregister. Hierop is jouw woongeschiedenis te zien. Dit document kun je opvragen bij de gemeente.
 • Een verhuurdersverklaring / hypotheekverklaring van jouw huidige verhuurder / hypotheekverstrekker.

Ook dienen er een aantal documenten geüpload te worden omtrent het inkomen:

Bent u in loondienst:

 • Een werkgeversverklaring.
 • Salarisstroken van de 3 meest recente maanden.
 • Bankafschriften van de 3 meest recente maanden, die overeenkomen met de salarisstroken.

Bent u gepensioneerd:

 • Dan dien je de jaaropgaven van het pensioen / AOW en de inkomensverklaring van de Belastingdienst te verstrekken.
 • Bankafschriften van de 3 meest recente maanden met de storting van het bedrag van pensioen / AOW

Bent u ZZP’er / Ondernemer:

Als ondernemer kunt je jouw inkomen aantonen met een inkomensverklaring van de Belastingdienst over de twee meest recente jaren. Dit formulier kun je gratis aanvragen via de Belastingtelefoon 0800-0543.

Heb je geen inkomensverklaring dan is een accountantsverklaring met jaarrekening van een erkende accountant noodzakelijk.

De volgende documenten dien je bij een eigen bedrijf naast de standaard documenten aan te leveren:

 • Inkomen aangetoond met de inkomensverklaring van de Belastingdienst of je IB-aangifte
 • Balans, winst- en verliesrekening over het meest recente volledig boekjaar
 • Accountantsverklaring (of inkomensverklaring van de Belastingdienst)
 • Uittreksel uit het Kamer van Koophandelsregister

Op dit moment kun je je inschrijven voor de huurappartementen van Cruquius. De inschrijving voor de huurappartementen sluit op 4 augustus om 23.59 uur. Voor vragen over huren op Cruquius mail je met cruquius@wooove.nl