Nieuws

Nieuws

Albeton verhuist

Albeton verhuist

19 juli 2014

Vrijdag 18 juli is de laatste dag dat er betonmortel wordt gemaakt aan de Cruquiusweg. Tijdens de bouwvak, van 21 juli tot 11 augustus, verhuist Albeton namelijk haar betonmortelcentrale naar de Ankerweg op industrieterrein Westpoort.

‘In de eerste week van de bouwvak wordt de grote grijperdraadkraan op een ponton gezet en naar het Westelijk Havengebied gevaren. Dat wordt een spectaculair moment,’ vertelt Jeroen Droog, een van de directeuren van Albeton. ‘In Westpoort gaat de kraan vanaf 11 augustus weer laden en lossen bij de nieuwe centrale.’ Aan de Cruquiusweg heeft Albeton 36 jaar lang betonmortel gemaakt voor duizenden bouwprojecten. ‘Een van de grootste en meest aansprekende bouwwerken was de nieuwe bibliotheek,’ zegt Jeroen Droog. Hij kijkt samen met de 30 medewerkers van Albeton uit naar de nieuwe centrale: ‘Dankzij de nieuwbouw kunnen we alles precies zo inrichten als we willen. We hebben straks drie mengers in plaats van twee, waardoor we flexibeler zijn en klanten altijd optimaal kunnen blijven bedienen. De capaciteit van de nieuwe fabriek is ruim twee keer zo groot als nu en het laden zal een stuk sneller gaan. Daarnaast kunnen we er meer verschillende producten maken, zoals wegenbouwbeton. Met de nieuwe fabriek kan Albeton weer veertig jaar vooruit.’

Sloop

Na de bouwvak start Albeton de sloop van de gebouwen aan de Cruquiusweg. Het terrein van de betonmortelcentrale wordt door het bedrijf leeg opgeleverd aan Amvest, dat op deze plek de eerste appartementen aan het water zal bouwen.

Kraan verhuist mee

Op 24 juni houdt Amvest twee woonateliers, waarop we de eerste ontwerpen voor het gebied en de woningen bespreken met enkele belangstellenden. We kregen twee maal zoveel aanmeldingen dan dat er plaats is. We hebben dus een selectie moeten maken, waarbij we gezocht hebben naar een goede afspiegeling van de wensen voor de eerste fase in grootte, type en prijs van de appartement. Echte eengezinswoningen-met-tuin of een loft komen in de eerste fase nog niet aan bod. Op deze website doen we iedereen verslag van de woonateliers en de onderwerpen die we met de deelnemers doornemen.