Over Cruquius

Informatie

Cruquius wordt ontwikkeld voor nu én voor later. Een gebied waar ook de komende generaties prettig kunnen wonen, werken en verblijven. Een omgeving met duurzame gebouwen en ruimte voor water en groen.

Wij bouwen met duurzame materialen en zorgen voor goede isolatie. Dat is niet alleen bijzonder duurzaam maar ook goed voor je portemonnee. Alle gebouwen worden voorzien van groene daken en een collectief warmtekoude-opslagsysteem. Daarnaast worden er zonnepanelen geplaatst en wordt veel aandacht besteed aan het in stand houden van de verscheidenheid aan groen en plantsoorten in het gebied.

Ook op het gebied van vervoer denken wij duurzaam. Zo komen er oplaadpunten voor elektrische auto’s en wordt er een mogelijkheid voor auto-delen gecreëerd. Je fiets kan droog en veilig binnen worden gestald in een van de inpandige fietsenstallingen.

Het project

Het Cruquius eiland heeft veel van de geschiedenis van Amsterdam meegemaakt en veel doelen gediend. Lees hier meer over de historie, de huidige ontwikkeling maar ook de toekomst van deze bijzondere plek in Amsterdam Oost.