Koopinformatie

Koopinformatie

Naar informatie

Koopinformatie Cruquius 1.2

Dankjewel voor het bezoeken van onze pagina over kopen op Cruquius. Hier vertellen we je graag meer over hoe je kunt inschrijven en waar je rekening mee moet houden. Verder hebben we de nodige documenten als download beschikbaar gemaakt, zodat je je ook kan verdiepen in de details van het project, het product en het proces om te komen tot aankoop van een appartement.

Inschrijven

De inschrijving van de koopappartementen verloopt online. Met behulp van de appartementenzoeker op de website kun je alle appartementen, specificaties en prijzen zien. Je kan zoeken op elke laag en op elke oriëntatie. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld prijs en grootte van het appartement. Heb je een appartement gevonden dat voldoet aan je eisen, dan kun je deze toevoegen aan je profiel door op de ster te klikken en deze dus aan te merken als favoriet. Op de website kun je ook de volgorde beheren van je voorkeuren. Deze volgorde is van belang, want mede op basis van je eerste tot en met je laatste voorkeur wordt door de notaris geloot.

Je inschrijving met maximaal 6 bouwnummers dient binnen te zijn voor zondag 16 juli om 23:59. Het is dus niet ‘wie het eerst kom het eerst maalt’. Na de sluiting wordt er door de notaris geloot. De ingelote kandidaten worden uitgenodigd voor een optiegesprek. De overige kandidaten worden voor dat moment op een wachtlijst geplaatst. Mogelijk dat er een optant afvalt waardoor er weer een appartement vrijkomt.

Download: handleiding appartementenzoeker

Kopen

Als je ingeloot wordt betekent dat nog niet dat je gekocht hebt. Na inloting wordt je uitgenodigd voor een optiegesprek. Dit gesprek verplicht je nog tot niets. Na het gesprek bepaal je of je de optie wilt of niet. De optie blijft voor een week geldig. Dan vernemen we graag of je door wilt gaan tot ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst. Als dat het geval is maken we die op en plannen we een tekenafspraak in. Na ondertekening geldt nog een aantal dagen bedenktijd. Pas daarna is de koop- en aannemingsovereenkomst van kracht. Wellicht maak je nog een voorbehoud voor de financiering. Als dit voorbehoud ingelost is kun je naar de notaris voor de overdracht en is alles rond.

Financiering

Het is raadzaam om je van tevoren te verdiepen in je financieringsmogelijkheden. Een overeenkomst ontbinden op grond van financiering is voor niemand prettig. Onderzoek wat je kunt lenen op basis van inkomen en (eventueel) eigen gespaard vermogen. Dit kan uiteraard via een financieel adviseur bij een bank of hypotheekadviseur. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zit in de v.o.n. prijs alle kosten met betrekking tot de aankoop van je woning. Met uitzondering van je eigen financieringskosten en de kosten voor het inschrijven de hypotheek. Daarnaast moet je tevens rekening houden met extra kosten, zoals wand- en vloerafwerking en persoonlijke keuzes voor keuken, badkamer(s) en toilet.

Downloads

In de onderstaande documenten vind je veel informatie over de koopappartementen. De algemene verkoopinformatie vertelt meer over zaken als de Vereniging van Eigenaars, de koop- en aannemingsovereenkomst, SWK garantie. De technische omschrijving en de kleur- en afwerkstaat gaan in op de technische details van het gebouw, de appartementen en de afwerking.

Download: Algemene informatie

Download: Technische informatie

Download: Prijslijst Cruquius 1.2

Download: Kleur- en afwerkstaat